Zwangerschapsyoga

http://www.vannieuwamerongen.eu/images/zwanger_groot.jpg

 

Yoga is heel plezierige en ontspannen bezigheid om te doen tijdens de zwangerschap. Het zorgt voor ontspanning op momenten wanneer je daar behoefte aan hebt en het geeft je nieuwe energie als je dat wenst. Daarnaast bereidt het je voor op de bevalling, een bijzondere en unieke gebeurtenis die voor je ligt. De lessen bestaan voornamelijk uit yogahoudingen (asana’s) om het lichaam sterker te maken, te ontspannen en voor te bereiden op de bevalling en ademoefeningen (pranayama’s) om toe te passen tijdens de bevalling en die je kunt gebruiken gedurende de zwangerschap. Door de yogabeoefening word je bewust van je lichaam, je emoties en je denken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijker omgaan met gevoelens zoals angst of onzekerheid. Je leert vertrouwen te hebben in je lichaam en het natuurlijke proces van de zwangerschap en de bevalling. Bij de yogalessen krijg je veel informatie over de zwangerschap, weeën, perstechnieken en massagetechnieken. Bovendien is er gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen.

 

Je kunt je aanmelden voor zwangerschapsyoga zodra je zwanger bent en je mag blijven komen tot aan de bevalling. Aanstaande papa’s of partners zijn ook welkom, als ze dat wensen. Naar wens wordt er een terugkomdag georganiseerd na de bevalling.

 

De zwangerschapsyogalessen worden, bij voldoende animo, in een cursus van 4 bijeenkomsten aangeboden. Een zwangerschapsyogacursus kost € 50,-

Indien je na afloop van een cursus nog extra lessen wilt volgen, dan bedragen de kosten per les € 10,-

De lessen worden bij voorkeur gegeven op maandag- of dinsdagmiddag. Lestijden in overleg met deelneemsters.

 

Privézwangerschapsyogales behoort ook tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor bedragen € 35,- per les.

 

Eén zwangerschapsyogacursus geeft voldoende informatie om mee aan de slag te gaan. Vooral als je de oefeningen thuis ook toepast, zul je er zeker baat bij hebben. 

Benut de yoga ook als een moment van pure ontspanning en tijd voor jezelf en je baby.

 

Voor zwangerschapsmassage kunt je terecht bij Bianca van Dijk van praktijk De Kersenbloesem in Rozenburg.

Kijk op facebook: De Kersenbloesem.praktijk voor dames of bel: 06-52347367

 

Picture