Informatie inhoud detoxkuren en yogabegeleiding: klik hier.

Yoga Detox

 

http://themagazineofyoga.com/wp-content/uploads/2011/07/blueberry-basil-smoothie-really-healthy.jpg

 

Ontgiften met yoga!

 

Detox betekent ontgiften. Via onze voeding en uit onze omgeving komen er allerlei gifstoffen ons lichaam binnen, die helaas niet allemaal even gemakkelijk weer uitgescheiden kunnen worden. De gifstoffen komen bijvoorbeeld uit chemische toevoegingen aan voeding (zoals E-nummers, conserveringsmiddelen) en uit chemische toevoegingen in cosmetica.

 

Al eeuwenlang staat yoga bekend als een efficiënte manier om het lichaam te reinigen en optimaal gezond te laten worden. Van oorsprong zijn er methodes in de yoga voor het reinigen van ons spijsverteringssysteem: van neus en mond tot maag en dikke darm. Natuurlijk zijn er ook adviezen vanuit de yogafilosofie voor een gezonde voeding.

Yoga beoefenaars zullen ervaren dat zij – alleen al door de yogabeoefening op de mat – vanzelf bewuster worden van hun leefwijze en voedingspatroon. Door de bewuste aandacht voor het eigen lichaam ontstaat de wens er beter voor gaan zorgen en bewuster om te gaan met wat je eet.

 

In november 2013 heb ik de cursus Yoga Detox Coach bij Innerwave gevolgd en afgerond. Tijdens de cursus heb ik de volledige Innerwave Detox Yoga kuur ondergaan en mijn persoonlijke ervaring hiermee heeft mij bijzonder gemotiveerd om dit te gaan delen met anderen door aan het werk te gaan als Innerwave Yoga Detox Coach.

 

De detoxkuur heeft mij veel opgeleverd: een goed gereinigd spijsverteringskanaal (darmen, lever, maag), een prachtige zijdezachte huid, gezond haar, een goede gemoedstoestand, een helder en opgeruimd hoofd (inspiratie, creativiteit, verbeterde concentratie), verbeterde zintuigen (reuk, smaak), nog meer eerbied voor gezond en lekker voedsel…

 

Een detoxkuur is nog doeltreffender in combinatie met speciale detox yogaseries die de ontgifting van het lichaam bevorderen.

 

Wat mag je verwachten van een yoga detoxbegeleiding?

  1. Advies over verschillende manieren van ontgiften: er zijn milde vormen van ontgiften (d.m.v. een aangepast dieet waarin je een aantal voedingsmiddelen ontziet + gebruik van voedingssupplementen) en er zijn intensievere vormen (geheel of gedeeltelijk sapvasten + gebruik van voedingssupplementen + naar wens gebruik van darmspoelingen). Er wordt gekeken naar de huidige gezondheid en naar wat het beste bij je past.
  2. Tijdens de kuur kun je begeleiding krijgen in de vorm van speciale yogasessies die aangepast worden aan persoonlijke behoeften.
  3. Tijdens de kuur kun je, indien je daar behoefte aan hebt, begeleiding krijgen op emotioneel en lichamelijk gebied in de vorm van een Reiki behandeling en/of een behandeling Emotionele Bewustwording.
  4. Voorafgaand aan de kuur wordt nauwkeurig gekeken of de voedingssupplementen geschikt voor je zijn.
  5. Advies over voeding: het maken van heerlijke sappen, smoothies en soep.
  6. Informatie over de werking van het spijsverteringssysteem, het gebruik van klysma’s en het gebruik van de voedingssupplementen.
  7. De benodigde voedingssupplementen kunnen via Jantiene aangeschaft worden.

 

Hoe verloopt een milde detoxkuur?

Dit is een 10 daagse kuur. Hier in volg je een aangepast voedingsadvies, wat bestaat uit het ontzien van specifieke voedingsmiddelen: zuivelproducten; gebakken en gefrituurd voedsel; suiker: frisdranken, snoep en aan voedsel toegevoegde suikers; zout; vlees; cafeïne en theïne (en eventueel tarwe). De portiegrootte en voedselkeuze mag naar persoonlijke behoefte worden ingericht. Tijdens de kuur gebruik je de voedingssupplementen. Na 10 dagen stap je over op een gezond eet- en leefpatroon en gebruik je de resterende voedingssupplementen totdat ze op zijn.

 

Hoe verloopt een intensievere detoxkuur?

Zo’n kuur bestaat uit drie fases:

  1. De voorbereidingsfase (5 dagen) - ontzien

Deze fase is vooral bedoeld om het lichaam langzaamaan te laten wennen aan meerdere dagen zonder vast voedsel. Wil je een aantal dagen succesvol gaan sapvasten of je aan een bepaald dieet houden, dan lukt dit veel beter als je de vaste voeding al langzaam hebt afgebouwd. Let wel: hoe beter de voorbereiding vóór het sapvasten geweest is, hoe milder de kuur verloopt. Het voorbereidingsdieet is een dieet van ontzien. De volgende voedingsmiddelen worden specifiek vermeden: zuivelproducten; gebakken en gefrituurd voedsel; suiker: frisdranken, snoep en aan voedsel toegevoegde suikers; zout; vlees; cafeïne en theïne (en eventueel tarwe). De portiegrootte en voedselkeuze mag naar persoonlijke behoefte worden ingericht.

Tijdens de voorbereidingsfase begin je met de inname van belangrijke voedingssupplementen die de kuur op een positieve manier zullen beïnvloeden:

Innerlife – een hoogwaardige kruidenformule die voor een goede darmdoorvoer zorgt en oude afvalresten losweekt; Chlorella – bevat vele basische mineralen en sporenelementen, vitaminen en bouwstenen voor een gezonde opbouw van vitale cellen; Green Kamut – organisch gerstegraspoeder, werkt o.a. bloedzuiverend, ontgift de lever en reinigt de dunnen en dikke darm;

  1. De detox fase (5 tot 7 dagen) – ontzien en reinigen

Het reinigen in deze fase mag naar keuze op milde, gemiddelde of intensieve wijze gedaan worden. Het kan met of zonder darmspoeling (klysma) gedaan worden. Met darmspoeling geeft de meest intensieve reiniging. Zonder darmspoeling geeft een goede, mildere reiniging. De darmspoelingen zorgen voor het losweken en loslaten van slakken (oude ontlastingsresten in de dikke darm). De darmspoelingen worden één à twee maal per dag uitgevoerd met lauwwarm water, eventueel aangevuld met supplementen.

Het ontzien wordt op meest intensieve wijze gedaan door te sapvasten (sappen, soep of smoothies i.p.v. vast voedsel gebruiken). Het kan ook op een mildere wijze door twee maaltijden te vervangen door sappen / soep / smoothies en één maaltijd volgens een aangepast dieet (als in de voorbereidingsfase) te nuttigen. Een derde mogelijkheid is om niet te sapvasten maar alleen een aangepast dieet (als in de voorbereidingsfase) te volgen. Tijdens de detox fase zal je geen hongergevoel of futloos gevoel ervaren dankzij de Innerwave voedingssupplementen. Naast de supplementen die je al in de voorbereidingsfase gebruikte (Innerlife, Chlorella en Green Kamut), neem je nu ook: Psyllium Huskvlozaad, een vezelproduct dat zorgt voor afname van een hongergevoel, het reinigt de darm zonder enige prikkeling; magnesium sulfaat – een isotone oplossing die niet prikkelend is voor de darm, reinigt de darm intensief. Verder is het van groot belang dat er tijdens de kuur veel water wordt gedronken: 2 liter voor personen tot 50 kg, 3 liter voor personen tot 90 kg en 4 liter voor personen van meer dan 90 kg. In plaats van goed drinkwater kun je ook slappe kruidenthee of koolzuurarm mineraalwater drinken.

  1. De opbouwfase (4 dagen)  - op weg naar gezonde eet- en leefgewoonten

Deze laatste fase van het programma bestaat uit het weer opbouwen van een normale en gezonde voeding met ondersteuning van de Innerwave supplementen Chlorella, Green Kamut en Probiotica – voor een gezonde darmflora. Na de opbouwfase blijf je de overgebleven voedingssupplementen gebruiken totdat ze op zijn.

 

De beste periode om het yoga detoxprogramma te volgen is in het voorjaar of het najaar. De milde 10 daagse kuur kan echter ook op ieder ander gewenst tijdstip gevolgd worden!

 

Wat zijn de kosten van de verschillende detoxkuren en de yogabegeleiding?

Detoxkuur mild, 11-daagse kuur met supplementen in tablet vorm: €   129,-

Basis Detoxkuur (3-5 of 7 sapdagen): € 129,95

Intensieve Detoxkuur (3-5 of 7 sapdagen met darmspoeling): € 139,95

Yoga begeleiding 2 (privé)lessen: € 60,-