Motivatie Avonden

 

Motivatie avond loslaten

Donderdag 18 oktober was de eerste motivatie avond in Muziektheater de Ontmoeting, in een reeks van 5 avonden, georganiseerd door Vanja Beukelman en Jantiene van den Boogaard.

Het thema was loslaten. De natuur laat uit zich zelf los, zonder terughoudendheid en zonder er over na te denken. De mens heeft soms de neiging om zich vast te willen houden aan bepaalde zaken, situaties, relaties, dingen etc. Dat vasthouden kan een tijd lang fijn zijn, toch komt er vroeg of laat een moment van loslaten. Of je dit nu wilt of niet. We hebben stil gestaan bij de verschillende vormen van loslaten: fysiek, in materie, b.v. het loslaten van een huis, je baan, maar ook het verliezen van je haar of je gebit – emotioneel, gevoelens die je belemmeren loslaten – mentaal, gedachten en overtuigingen die je dwars zitten loslaten.

De deelnemers werden uitgenodigd bij zichzelf te rade te gaan over wat ze los willen laten. En ook om te onderzoeken of er aan datgene wat moeilijk is los te laten, een behoefte vastzit. Een mogelijke behoefte aan controle, goedkeuring of veiligheid, waardoor je iets niet los kunt of wilt loslaten. Hiervan bewust worden, maakt dat je onderliggende patronen en blokkades kunt loslaten.

Al met al een inspirerende en interessante avond. Loslaten is een proces. Na aanvaarding kun je loslaten en na loslaten kun je verder gaan. Naarmate we meer met het leven mee kunnen bewegen,  kunnen we ook gemakkelijker loslaten. Bovendien ontdekken we dat onder iedere pijn een schat verborgen ligt: na het loslaten van angst vinden we de liefde, na het loslaten van frustratie vinden we voldoening, na het loslaten van controle krijgen we vrijheid, na het loslaten van bezorgdheid en twijfels vinden we rust, enz.

Wil je meer weten over dit thema? Of heb je zelf moeite met loslaten? Neem contact op met Vanja of Jantiene.

                                                                                                        

Ontmoeting tussen gelijkgestemden

Vanja Beukelman – Pavlovic en Jantiene van den Boogaard ontmoetten elkaar bij de door Vanja georganiseerde talkshow Tafelverhalen op 25 februari 2018. Er bleek een ‘klik’ te zijn tussen de twee en hieruit zijn de Motivatie Avonden geboren. Het thema van de talkshow was bewustzijn.  In dit thema hebben Vanja en Jantiene elkaar gevonden.

Vanja in gesprek met Jantiene bij de Tafelverhalen in molen De Hoop in Rozenburg.

 

Het doel van de Motivatie Avonden

De doelstelling is mensen motiveren in hun persoonlijke groei. Mensen laten voelen en mensen laten overdenken. Wat is belangrijk? Wat voel ik? Wie ben ik? Elke motivatie avond heeft een eigen thema. Iedere nieuwe motivatie avond heeft een thema dat aansluit op de vorige. Als kralen van een ketting, rijgen de thema’s zich aan een.

Groeien in bewustzijn is iets wat Vanja en Jantiene allebei als een groot goed ervaren. Persoonlijke groei stimuleren bij anderen en hen daarin motiveren, ligt hen na aan het hart. Hun levenservaring op dit gebied en alle wijsheid die zij daardoor hebben opgedaan delen ze graag met anderen.

Vanja is Lifecoach en Jantiene is Yogadocente, Reiki Master en Creatief Coach. Beiden spreken vanuit hun eigen perspectief, eigen ervaring en eigen kennis.

Wat als prettig ervaren wordt, is dat Vanja en Jantiene twee verschillende personen zijn die ieder op hun eigen, unieke wijze uiting geven aan wie ze zijn. De een wat ‘steviger’ en de ander wat ‘zachter’. De intentie van beide dames ligt op hetzelfde niveau, wat maakt dat het thema van de motivatie avond van twee kanten belicht wordt en toch is er eenheid.

 

Data en thema’s

Donderdagavond 18 oktober, thema Loslaten. Kijk naar de natuur om je heen, de herfstperiode. Wat is loslaten? Wanneer weet je dat iets losgelaten hebt? Is het iets wat je moet doen of wat je moet laten (niet doen)? Je kunt iets pas loslaten wanneer je het eerst goed vastgehouden, bekeken gevoeld hebt… Wat houdt je tegen als je niet kunt loslaten? Vrijheid is het geschenk van loslaten.

Donderdagavond 29 november, thema Licht. In de decembermaand staat het licht centraal. Het licht in ons zelf en de talloze lichtjes om ons heen. Hoe kun je verlicht raken? Je kunt je licht op iets laten schijnen, helderheid geven en ontvangen. Geloof, hoop, liefde.

Donderdagavond 17 januari, thema Nieuw Begin. Een nieuw jaar, nieuwe start, nieuwe voornemens, vernieuwing. We worden niet ouder maar steeds nieuwer! Wat zou je willen vernieuwen in je leven? Wat is je diepste verlangen? En waar komt dat verlangen vandaan?

Donderdagavond 28 februari, thema Verbinding. Het voorjaar komt er aan, we verbinden ons met het nieuwe leven om ons heen. Welke verbindingen zijn voor jou belangrijk? Je kunt je verbinden met jezelf (hart – hoofd – buik) en je kunt verbindingen aangaan met anderen. Hoe kun je gezonde verbindingen tot stand brengen? Hoe kun je verbindingen verbreken, die jou niet langer van dienst zijn? Liefde blijft bestaan. Wat hebben we nodig van elkaar?

Donderdagavond 25 april, thema Rust. Innerlijke rust, stilte, kalmte. Een zee van rust. Wat brengt ons tot rust? Waarom is rust zo ontzettend belangrijk? Wat levert het je op? Voor de één reiniging, voor de ander opladen van energie. Rust en stilte vinden en voelen, ongeacht het rumoer om je heen. Stilte is wat er uiteindelijk altijd is. Een synoniem voor rust is Liefde. Hoe werkt meditatie en wat zijn ander vormen om rust te vinden.

 

Heb je interesse? Van harte welkom!

De motivatie avonden vinden plaats in Muziektheater De Ontmoeting, Koninginnelaan 9, Rozenburg.

Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19:45. Einde ca. 22:00 uur.

Kosten: € 10,- per avond of € 40,- voor alle vijf avonden.

Gelieve vooraf aan te melden.

 

Voor aanmeldingen en/of informatie, neem contact op met:     Vanja. tel. 06-47810067, e-mail: vanja.beukelman@gmail.com  Jantiene, tel. 0181-219310, e-mail: info@innersilenceyoga.nl  

 

 

Terugblik op de eerste Motivatie Avond, met thema Eigen Waarde

Dit was op 28 maart 2018 in de Rozenburgse bibliotheek. Een mooie opkomst, 18 geïnteresseerden waren gekomen. In een gezellige, intieme setting in de bibliotheek deelden Vanja en Jantiene hun visie over wat eigenwaarde in kan houden. Waarde hechten aan alles wat je bent en aan alles wat je doet. Vol overgave vertelde Vanja over emotionele wijsheid (EQ), de balans tussen geven en ontvangen, persoonlijke kracht en overtuigingen. Jantiene liet haar licht schijnen op lichaamsbewustzijn, onbaatzuchtigheid en integriteit, innerlijke kracht en wat je met overtuigingen kunt doen die jou niet dienen. De toehoorders konden daarop reageren met eigen inzichten en boeiende vragen.  Jantiene heeft een keer voor de pauze en een keer na de pauze middels een meditatie de mensen laten voelen wat onvoorwaardelijke aandacht voor jezelf is. Ook het uitspreken van affirmaties, zoals ‘Ik aanvaard alles wat ik ben’ en ‘Ik draag mezelf met liefde, ook wanneer ik het moeilijk heb’, werden voelbaar in het lichaam door ze tijdens een ontspanningsoefening voor jezelf uit te spreken. Alle aanwezigen kregen op papier de oefeningen mee naar huis.  Na afloop ging een ieder voldaan en met mogelijk nieuwe inzichten naar huis. De reacties waren bijzonder positief, de wisselwerking tussen Vanja en Jantiene werd op prijs gesteld en de ontspanningsoefeningen deden menigeen goed. Een mooie avond die smaakt naar meer.

 

  

 

 

Motivatie Avonden in de media…


uit de Rozenburgse Courant, 7 maart 2018